News

Koperasi Akademik Industri 4.0 Pembangunan

2018-08-07

Miturut Editor BearingNEWS

24 Oktober 2016



Proyek gabungan antara SKF, Chalmers University, lan Ericsson bakal mbantu ndamel dhasar praktis kanggo â € ~Industry 4.0â € ™, nalika mbuktekake pentingna kolaborasi industri-akademik.

To outsiders, collaboration between industry and academia appears straightforward and one-dimensional: the company has a problem, and pays the university for its expertise in solving it. In reality, however, the interaction between the two goes far deeper than this – encompassing training, recruitment, branding and other shared benefits.

 

â € œBy nggarap universitas, kita entuk akses menyang kompetensi lan kawruh, supaya kita bisa ngentekake akeh wektu, â € ujare Martin Friis, manajer proyek ing SKF, kanthi tugas khusus kanggo nempelake hubungan karo mitra eksternal proyek RD didanai.

Nalika misi universitas mrodhuksi kawruh sing relevan karo masyarakat, misi industri dadi kompetitif ing bisnise. Kanggo nggawe kolaborasi bermanfaat, iku penting kanggo ngerti loro donya. Sembarang collaboration kudu nyedhiyani kahanan win-win, utawa bakal mandheg ana.

SKF nggarap kolaborasi R D karo universitas ing saindenging jagad. Iki kalebu saka proyek MSc lan PhD individu liwat proyèk luwih gedhe sing nglibatno luwih saka siji peneliti. Sawetara acara sing luwih gedhe alamat program utawa subyek kanthi sumber daya sing luwih gedhe.

Conto yaiku Pusat Teknologi Universitas SKF, ing ngendi SKF wis ngidentifikasi mitra kerja spesifik kanggo teknologi inti tartamtu. Iki kalebu tribologi (karo Imperial College), baja (Universitas Cambridge) lan kondisi pemantauan (Universitas Luleà ¥).Martin Friis

Ing perbatasan
Sistem lan produk prodhuk wis entuk luwih rumit, lan jangkah ing pangertene lan informasi sing diwujudake angel dadi pangembangan anyar. Universitas-universitas nyambut damel â € œat perbatasanâ €, ngendikane Friis, lan ngetrapake iki minangka entuk manfaat gedhe kanggo perusahaan industri.

Nanging, informasi migunani uga mili ing arah sebaliknya. Nalika industri bisa ngakses riset fundamental saka universitas, bisa uga menehi umpan balik babagan kabutuhan lan kabutuhan mangsa sing luwih anyar. Iki mbantu akademisi sinau tumrap riset sing luwih tepat - lan ngrancang kursus sing luwih akurat karo kabutuhan industri kanthi mrodhuksi lulusan sing duwe kemampuan sing bener kanggo industri modern.

This brings up the practical issue of recruitment. A large industrial company such as SKF employs many engineering graduates every year, and close academic links can help to ‘brand’ SKF in the minds of students. “They then know who we are – and that we would be an interesting company to work for,” says Friis.

Ide babagan branding â € "lan identitas â €" dadi luwih saka rekrutmen langsung menyang SKF melu. Akeh lulusan teknik bakal kerja kanggo perusahaan industri liyane. Nanging, sing kenal karo SKF lan prodhuk-prodhuké bakal mbantu perusahaan kasebut nalika mahasiswa kasebut â € "minangka insinyur full-time â €" ana ing posisi kanggo nemtokake komponen kayata bantalan utawa segel.

Ing wektu sing padha, karyawan SKF bisa njupuk peran ngunjungi profesor â € "mbuwang bagean sinau wektu ing universitas, lan ngawasi PhD lan mahasiswa MSc. SKF uga bisa ngetrapake pangembangan pendidikan kanthi menehi ceramah tamu, nyediakake tugas cilik kanggo siswa utawa kanthi melu ing bengkel mahasiswa lan kegiatan.

Dukungan industri
Akeh pemerintah sing seneng ngembangake industri lan akademisi, lan ora beda karo Swedia. â € œProgram pamaréntah dana program riset sing nguatake akademisi nalika fokus ing kabutuhan industri, â € ujare Friis. â € œHe kudu ditindakake ing wilayah sing bener, dadi milih proyek kasebut kanthi teliti. â €

Ing tingkat siji, pamaréntah nyedhiyakake pendanaan langsung kanggo pendidikan lan riset dhasar. Saliyané iku, sistem pendanaan bakal ningkataké kerjasama industri - ing ngendi riset luwih dikembangaké, kayata ngubah lingkungan sing nyata. Pendanaan iki nggedhekake jurang antara riset akademik lan evaluasi industri, lan biasane nyakup Level Kesiapan Teknologi 3-7. Pendanaan pemerintah biasane nyakup sumber akademis, nalika perusahaan nutupi biaya dhewe.

For industry to work efficiently in this area, it is vital to participate in trade associations and organisations, in order to emphasise the future needs of industry. These organisations try to influence factors such as which areas are a priority, and how the research funding is to be distributed.

Lobi iki mbantu kanggo entuk kabutuhan perusahaan ing agenda, lan nggampangake mbangun jaringan karo akademisi, mitra riset industri potensial liyane lan lembaga pendanaan. Iku cara sing efisien kanggo nemtokake wilayah riset sing relevan, mitra riset akademik lan industri sing potensial lan cocog panggone pendanaan.

Collaboration network
Friis kasil ngajokaken proyek kanggo Vinnova (bagéan saka Kementerian Nagari Swedia) watara topik panas â € ~Industri 4.0â € ™ â € "wawasan futuristik kanggo sambungake kabeh bagian saka pabrik modern. Proyèk rong tahun, disebut 5GEM (5G Enabled Manufacturing), yaiku kolaborasi antara SKF, Universitas Chalmers, lan Ericsson. Nggabungke keahlian Ericsson dalam teknologi nirkabel, pengetahuan SKFâ € ™ s sistem produksi lan pendekatan ilmiah Chalmersâ € ™ bisa mbantu ndamel yayasan Industri 4.0.

â € œWonten ing pabrik sing wis ana ing masa depan, Wi-Fi ora bakal bisa ngetrapake persyaratan anyar babagan linuwih, latency lan volume data, â € ujare Friis. â € œSampeyan kudu â € ~upâ € ™ kabeh wektu .â €

Standar 5G sing metu â € "kalebu teknologi kayata infrastruktur, solusi maya lan analytics â €" bisa dadi bagian saka solusi praktis sing â € ~enabelâ € ™ Industri 4.0. â € œDadi, Industry 4.0 wis dirembug dadi konsep â € "tapi â € ~â € ™ teknologi iki sing bakal dadi, â € ujare.

Muncul 5G bakal ngidini panggunaan frekuensi sing luwih dhuwur, supaya akeh data bisa ditransfer kanthi cepet lan andal. â € œReliability and security are crucial, â € ngandika Friis. â € œConnectivity kudu dijamin ing kabeh wektu â € "digunakake produksi bakal gagal. â €

Bebarengan, mitra proyek bakal ngembangake seri â € ~demonstratorsâ € ™ adhedhasar 5G, sing banjur bakal dites ing pabrik SKF. Iki bakal diadili ing papat kritéria: efisiensi produksi; keluwesan produksi; sarujuk; lan sokongan. Tim wis cedhak karo panentu sing bakal ditindakake para demonstran. Proyèk iki bakal nduduhake cara panyambungan bisa nambah kinerja sistem produksi.

Tujuan project iki yaiku nggunakake konektivitas lan analytics sing luwih apik kanggo menehi akses menyang data sing bener - kapan lan ing ngendi perlu. Ngadegake iki kanggo kabutuhan manungsa (utawa mesin) bakal ngidini pancasan sing bakal dijupuk â € "salah siji manual, utawa otomatis â €" sing bakal nggawe rega ing sistem produksi.

Delivering Industry 4.0
Data interconnected wis nduwe peran penting ing industri, kayata ing sistem pangreksan prediksi. Industri 4.0, yen temen maujud, bakal njupuk iki menyang tingkat sakabehe anyar.
Johan Stahre, Kursi Sistem Produksi ing Chalmers University â € "sing uga dadi Project Manager for 5GEM â €" ngandika: â € œWawasan proyek iku kanggo nggawe sistem manufaktur kelas donya sing nduduhake kinerja sing luwih apik â € " liwat efficiency, tambah keluwesan lan traceability. Komponen utama proyek iki yaiku teknologi kasebut gampang ditransfer menyang industri manufaktur liyane. €

Lan dheweke ngelingake yen industri perlu njaluk kanthi bener wektu iki - minangka konsep interconnectivity universal wis dicoba sadurungé. â € œBack ing taun 1990-an, ana sing diarani Computer Integrated Manufacturing, sing nyoba ngubungake kabeh, â € ujare. â € œNanging interoperability gagalâ € ™ lan â € ~south of automationâ € ™. Iku njupuk liyane 20 taun kanggo njaluk menyang ngendi kita now.â €

Industri 4.0 isih ngadhepi sawetara hurup â € "utamané watara standarisasi lan interoperabilitas â €" nanging proyek kaya 5GEM bisa mbantu nyurung luwih nyedhaki kenyataan.

Aktiebolaget SKF
(publ)

® SKF is a registered trademark of the SKF Group.