News

Academic Collaborations Help Drive Industry Development

2018-08-07

2016 September 29, 10:00 CEST

Proyek gabungan antara SKF, Chalmers University, lan Ericsson bakal mbantu ndamel dhasar praktis kanggo â € ~Industry 4.0â € ™, nalika mbuktekake pentingna kolaborasi industri-akademik.

Kanggo pihak luar, kolaborasi antarane industri lan akademisi katon straightforward lan one-dimensi: perusahaan nduweni masalah, lan mbayar universitas kanggo kepakaran kanggo ngrampungake. Nanging ing kasunyatan, interaksi antarane loro luwih tuwa tinimbang â € "â €" nyakup latihan, perekrutan, branding lan keuntungan liyane. 

â € œBy nggarap universitas, kita entuk akses menyang kompetensi lan kawruh, supaya kita bisa ngentekake akeh wektu, â € ujare Martin Friis, manajer proyek ing SKF, kanthi tugas khusus kanggo nempelake hubungan karo mitra eksternal proyek RD didanai.
 

While a university’s mission is to produce knowledge that is relevant to society, industry’s mission is to be competitive in its business. To create a rewarding collaboration, it is crucial to understand both worlds. Any collaboration must provide a win-win situation, or it will cease to exist.
 

SKF nggarap kolaborasi R D karo universitas ing saindenging jagad. Iki kalebu saka proyek MSc lan PhD individu liwat proyèk luwih gedhe sing nglibatno luwih saka siji peneliti. Sawetara acara sing luwih gedhe alamat program utawa subyek kanthi sumber daya sing luwih gedhe.
 

Examples are the SKF University Technology Centers, where SKF has identified specific collaboration partners for specific core technologies. These include tribology (with Imperial College), steel (Cambridge University) and condition monitoring (Luleå University).
 

Ing perbatasan
Sistem lan produk prodhuk wis entuk luwih rumit, lan jangkah ing pangertene lan informasi sing diwujudake angel dadi pangembangan anyar. Universitas-universitas nyambut damel â € œat perbatasanâ €, ngendikane Friis, lan ngetrapake iki minangka entuk manfaat gedhe kanggo perusahaan industri.
 

Nanging, informasi migunani uga mili ing arah sebaliknya. Nalika industri bisa ngakses riset fundamental saka universitas, bisa uga menehi umpan balik babagan kabutuhan lan kabutuhan mangsa sing luwih anyar. Iki mbantu akademisi sinau tumrap riset sing luwih tepat - lan ngrancang kursus sing luwih akurat karo kabutuhan industri kanthi mrodhuksi lulusan sing duwe kemampuan sing bener kanggo industri modern.
 

Iki nyebabake masalah praktik rekrutmen. Perusahaan industri gedhe kayata SKF nggunakke lulusan teknik saben taun, lan pranala akademik cedhak bisa mbantu â € ~brandâ € ™ SKF ing pikiran para siswa. à ¢ â,¬Â à ¢ â, ¬ â € œWong ngerti apa sing kita â € "lan bakal dadi perusahaan sing menarik kanggo bisa, â € ujare Friis.
 

The idea of branding – and identity – goes beyond that of direct recruitment into the SKF fold. Many engineering graduates will end up working for other industrial companies. But, being familiar with SKF and its products will help the company when these students – as full-time engineers – are in a position to specify components such as bearings or seals.
 

Ing wektu sing padha, karyawan SKF bisa njupuk peran ngunjungi profesor â € "mbuwang bagean sinau wektu ing universitas, lan ngawasi PhD lan mahasiswa MSc. SKF uga bisa ngetrapake pangembangan pendidikan kanthi menehi ceramah tamu, nyediakake tugas cilik kanggo siswa utawa kanthi melu ing bengkel mahasiswa lan kegiatan.
 

Dukungan industri
Many governments are keen to foster links between industry and academia, and it’s no different in Sweden. “The government funds research programmes that strengthen academia while focusing on the needs of industry,” says Friis. “It needs to be done in the right areas, so they choose the projects carefully.”
 

Ing tingkat siji, pamaréntah nyedhiyakake pendanaan langsung kanggo pendidikan lan riset dhasar. Saliyané iku, sistem pendanaan bakal ningkataké kerjasama industri - ing ngendi riset luwih dikembangaké, kayata ngubah lingkungan sing nyata. Pendanaan iki nggedhekake jurang antara riset akademik lan evaluasi industri, lan biasane nyakup Level Kesiapan Teknologi 3-7. Pendanaan pemerintah biasane nyakup sumber akademis, nalika perusahaan nutupi biaya dhewe.
 

Kanggo industri kanthi efektif ing wilayah iki, penting kanggo melu ing asosiasi perdagangan lan organisasi, supaya bisa nandheske kabutuhan ing mangsa ngarep industri. Organisasi iki nyoba kanggo ngenali faktor kayata wilayah sing dadi prioritas, lan cara pendanaan riset bakal disebarake.
 

This lobbying helps to get the companies’ needs on the agenda, and facilitates the building of a network with academics, other potential industrial research partners and funding agencies. It is an efficient way to pinpoint relevant research areas, potential academic and industrial research partners and matching funding calls.
 

Jaringan kolaborasi
Friis kasil ngajokaken proyek kanggo Vinnova (bagéan saka Kementerian Nagari Swedia) watara topik panas â € ~Industri 4.0â € ™ â € "wawasan futuristik kanggo sambungake kabeh bagian saka pabrik modern. Proyèk rong tahun, disebut 5GEM (5G Enabled Manufacturing), yaiku kolaborasi antara SKF, Universitas Chalmers, lan Ericsson. Nggabungke keahlian Ericsson dalam teknologi nirkabel, pengetahuan SKFâ € ™ s sistem produksi lan pendekatan ilmiah Chalmersâ € ™ bisa mbantu ndamel yayasan Industri 4.0.
 

â € œWonten ing pabrik sing wis ana ing masa depan, Wi-Fi ora bakal bisa ngetrapake persyaratan anyar babagan linuwih, latency lan volume data, â € ujare Friis. â € œSampeyan kudu â € ~upâ € ™ kabeh wektu .â €
 

Standar 5G sing metu â € "kalebu teknologi kayata infrastruktur, solusi maya lan analytics â €" bisa dadi bagian saka solusi praktis sing â € ~enabelâ € ™ Industri 4.0. â € œDadi, Industry 4.0 wis dirembug dadi konsep â € "tapi â € ~â € ™ teknologi iki sing bakal dadi, â € ujare.
 

Muncul 5G bakal ngidini panggunaan frekuensi sing luwih dhuwur, supaya akeh data bisa ditransfer kanthi cepet lan andal. â € œReliability and security are crucial, â € ngandika Friis. â € œConnectivity kudu dijamin ing kabeh wektu â € "digunakake produksi bakal gagal. â €
 

Together, the project partners will develop a series of ‘demonstrators’ based on 5G, which will then be tested in SKF factories. These will be judged on four main criteria: production efficiency; production flexibility; traceability; and sustainability. The team is already close to deciding which demonstrators it will work on. The project will demonstrate how connectivity can enhance the production system performance.
 

Tujuan project iki yaiku nggunakake konektivitas lan analytics sing luwih apik kanggo menehi akses menyang data sing bener - kapan lan ing ngendi perlu. Ngadegake iki kanggo kabutuhan manungsa (utawa mesin) bakal ngidini pancasan sing bakal dijupuk â € "salah siji manual, utawa otomatis â €" sing bakal nggawe rega ing sistem produksi.
 

Delivering Industry 4.0
Data interconnected wis nduwe peran penting ing industri, kayata ing sistem pangreksan prediksi. Industri 4.0, yen temen maujud, bakal njupuk iki menyang tingkat sakabehe anyar.
 
Johan Stahre, Kursi Sistem Produksi ing Chalmers University â € "sing uga dadi Project Manager for 5GEM â €" ngandika: â € œWawasan proyek iku kanggo nggawe sistem manufaktur kelas donya sing nduduhake kinerja sing luwih apik â € " liwat efficiency, tambah keluwesan lan traceability. Komponen utama proyek iki yaiku teknologi kasebut gampang ditransfer menyang industri manufaktur liyane. €
 

Lan dheweke ngelingake yen industri perlu njaluk kanthi bener wektu iki - minangka konsep interconnectivity universal wis dicoba sadurungé. â € œBack ing taun 1990-an, ana sing diarani Computer Integrated Manufacturing, sing nyoba ngubungake kabeh, â € ujare. â € œNanging interoperability gagalâ € ™ lan â € ~south of automationâ € ™. Iku njupuk liyane 20 taun kanggo njaluk menyang ngendi kita now.â €
 

Industri 4.0 isih ngadhepi sawetara hurup â € "utamané watara standarisasi lan interoperabilitas â €" nanging proyek kaya 5GEM bisa mbantu nyurung luwih nyedhaki kenyataan.
 

Aktiebolaget SKF
 
(publ)