News

Klasifikasi Mechanical Parts

2019-03-21

Bagian mekanik dumadi saka pirang-pirang permukaan. Kanggo sinau hubungan relatif saka permukaan sawijining bagean, referensi kudu diadegaké. Rujukan punika titik, baris, utawa pasuryan ing bagean sing digunakake kanggo nemtokake posisi poin, garis utawa permukaan liyane. Miturut fungsi sing beda-beda, pathokan kasebut bisa dipérang dadi rong kategori: patokan desain lan patokan proses.

1. Desain basis

Referensi sing digunakna ing bagian gambar kanggo nemtokake posisi poin, garis, lan permukaan liyane sing disebut datum desain. Minangka ditampilake ing [cc2] saka bagian lengen sing ditampilake ing Figure 32-2, referensi desain saben bunder njaba lan bolongan ing jero yaiku garis sumbu saka bagean kasebut, lan pasuryan pungkasan yaiku referensi desain pasuryan pungkasan B lan C Pucuk bolongan ing jero yaiku bunder njaba. Referensi Radial jumping.

2. Proses referensi

Referensi sing digunakake ing proses lan perakitan bagean disebut referensi proses. Adhedhasar panggunaan beda, standar proses dipérang dadi standar perakitan, standar pangukuran lan standar posisi.

(1) Referensi rakitan Referensi sing dipigunakaké kanggo nemtokake posisi sawijining bagean ing bagean utawa prodhuk kasebut nalika dirakit kasebut disebut referensi perakitan.

(2) Measurement datum A datum used to check the size and position of a machined surface is called a datum. As in the part in Figure 32-2, the inner hole axis is the measurement reference for checking the radial runout of the outer circle; and the surface A is the measurement reference for checking the length and size of the large sum.

(3) Referensi posisi Referensi sing digunakake kanggo nyetel workpiece sajrone pemesinan kasebut disebut referensi posisi. Minangka permukaan (utawa garis, titik) saka referensi posisi, mung permukaan kasar saka kothong bisa dipilih ing operasi pisanan. Lumahing posisi iki disebut referensi kasar. Ing pangolahan sakteruse, permukaan mesin bisa digunakake minangka referensi kanggo posisi. Lumahing posisi iki disebut referensi sing apik.