News

Dasar-dasar pangikut cam (kalebu kanggo gerakan linear)

2019-05-17

Para pandherek Cam yaiku piranti transmisi daya kanthi inti bantalan rotary sing bakal diiseni nalika njaga antarmuka antarane bagean mesin sing mandheg. Aplikasi kalebu ing rotary indexing tables lan conveytable turntable, unit transfer robot long-stroke (RTUs), lan array of highly customized machinery.

Dhiameter njaba (OD) saka pasuryan sing nyedhiyakake cam yaiku pasuryan sing dianggo â € "biasane digawe saka baja, nilon, uretan, poliamida, utawa bahan rekayasa liyane. Pasangan OD iki nganggo sawetara mesin jaba â € | cara tradisional iki yaiku cam mekanik saka sawetara jinis â € "kaya tong minyak presisi saka tabel indeksasi. Tabel indeksasi otomatis mekanis kaya sing diputer dadi drum cam sing ngetutake para pengikut, sing uga ngirim daya menyang output.

Para pandherek Cam uga nemokake panggunaan ing rakitan sing ngganteni nganggo jalur linier lan jalur rekayasa liyane ing majelis sing disesuaikan.

Para pandherek Cam ngumpul ing mesin kanthi salah siji saka rong cara. Objèk-obyèk jinis cam sing kèlingan kalebu poros sing diiringi kanthi bagian sing dianggo ing diameter tengah (ID) kanggo melu ing bingkai mesin kanthi piranti kacang utawa alat sing padha. Variasi cam sing kasorot (identifiable dening ID sing mbukak) asring digunakake kanggo bingkai mesin kanthi mencet tekan ing balapan batin sing hardened sing biasane dianakake dening lintang pungkasan. Amarga wong-wong mau ora desain, para pengikut bakal nemoni defleksi sing paling sithik. Nanging pandherekipun bokong cam sing ora bisa ditindakake ing macem-macem aplikasi â € "kalebu sing sing tundhuk dhuwur.

Desainer sing paling umum ngenalake peluru jarum kanggo nindakake beban radial sing dhuwur; ing ngendi aplikasi mbutuhake sumbu kanggo mlaku kanthi cepet, kandhang bisa misahake rollers.

Bebarengan karo muatan sing dhuwur lan sumbu perlu kapasitas muatan dinamis sing dhuwur, para pengikut cam bisa nyakup roller standar kembar. Sanajan ngluwihi fokus ing kene, sawetara pemasukan cam sing luwes digawé sanajan ana ing bantalan sing prasaja.

Elinga yen para pengikut cam beda-beda saka sepupu roller-bearing kanthi cara sawetara. Amarga sing terakhir iku biasane gangguan interferen menyang rakitan, padha njaluk tulangan circumferen saka bingkai mesin utawa omah sakitare. Sabanjure, balapan njaba saka pengikut cam kudu sanget kanggo nyegah deformasi â € | utamané ing sajroning baris pemasukan. Kajaba iku, akeh panampa cam kalebu port pelumas lan luwih lumahing permukaan sing luwih tahan kanggo nahan paparan lingkungan nalika operasi â € "utamane sing ngoperasi sing kapacak ing bagean mesin sing ora dilindhungi.

Akeh panitia sing duwe profil diameter tengah (OD), nalika liyane (utamane sing kanggo aplikasi gerakan linear) kalebu ODs sing dilahirake, pinggir-flanged, utawa sing bentuke vee kanggo nglibatake trek lan ril sing dirancang karo geometri kawin.

Pemimpine cam bisa menehi ganti rugi sepuluh pikantuk misalignment sing duwe pengikut cam flat-profile tradisional.

Susunan pamimpin garis (pelopor trek) ing gambar Gà‡ iel US

Sawetara pandherek cam ngawula minangka pandherekipun trek kanthi melu rèl kanggo ngirim gerakan linear. Rancangan kasebut tambah umum ing panyimpenan otomatis lan sistem retrieval (AS / RS) lan RTUs kapitu ketujuh sing disebutake sadurungé.

Sing amarga sistem linear berbasis follower ngungguli bantalan linear sing dikenal minangka panuntun profil ing ngendi kekompakan lan akurasi ultra-dhuwur kurang penting tinimbang ruggedness, instalasi cepet lan pangapunten, pembalikan kacepetan dhuwur, lan urip dawa.